23 Ekim 2019 Çarşamba

ATAYALVAÇ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİ AFAD DA

07 Mayıs 2019 Salı 08:43 tarihinde eklendi | 492 defa okundu

ATAYALVAÇ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİ AFAD DA

Yüksekokulumuz İlk ve Acil Yardım Programı 2. Sınıf öğrencilerine Mesleki Uygulama-II dersi kapsamında Öğretim Görevlisi Seda KILINÇ ve Öğretim Görevlisi Berna SERTGÖZ tarafından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Ankara İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne 18 Nisan 2019 tarihinde gezi düzenlenmiştir

.

Gezi kapsamında Deprem Simülasyon Merkezinde Temel Afet Bilinci Eğitimi, Enkazda Yaralı Taşıma Teknikleri, Arama Ve Kurtarma Araçlarının Tanıtımı Ve Kullanımı, KBRN Araçlarının Tanıtımı ve Kullanımı eğitimleri AFAD yetkilileri tarafından verilmiş; Kurtarma Köpeklerinin Tatbikatı öğrenciler tarafından ilgiyle izlenmiş ve Tırmanma Duvarında Uygulama gerçekleştirilmiştir. AFAD Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nin kapıları öğrencilere açılmış ve 7 gün 24 saat afetlerin takip edildiği merkeze ilişkin bilgiler AFAD yetkilileri tarafından verilmiştir.

Öğretim Görevlisi Seda KILINÇ ‘Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nı yakından görme fırsatı yakalayan öğrencilerinin şanslı olduğunu ve gerçekleştirilen tatbikat ve eğitimlerle, deprem simülasyonlarının öğrencilerin aktif öğrenmelerini desteklediğini’ ifade etmiştir. Öğrenciler afetlerin sıkça yaşandığı ve hasarlara yol açtığı ülkemizde okul tarafından düzenlenen bu geziden çok mutlu ve bilgili ayrıldıklarını ifade etmişlerdir.

AKADEMİK PERSONEL

İDARİ PERSONEL