Atayalvaç Öğrencilerinden Engelli Kardeşlerine Ziyaret

Atayalvaç Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Dünya Engelliler Günü münasebetiyle engelli kardeşlerini ziyaret ederek günlerini beraber kutladılar. 

Atayalvaç SHMYO Fizyoterapi Programı öğretim elemanı ve öğrencilerinden oluşan bir grup, okul yakınında bulunan Vesile Şefika Büyükkutlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu'na giderek burada eğitim alan engelli çocukları ziyaret ettiler. 

Fizyoterapi Programı öğretim elemanları Öğr.Gör. Handan Çağlar Çavdar, Öğr.Gör. Hüsamettin Koçak, Öğr.Gör. Kubilay Güngörer ile birlikte bölüm öğrencilerinin katıldığı ziyarette, engelli çocuklarımıza küçük hediyeler veren grup, yaklaşık bir saat boyunca çocuklarla sohbet ettiler ve onlarla vakit geçirdiler. 

Daha sonra yeni ve farklı etkinlikler yapmak üzere sözleşen öğrenciler ve engelli kardeşleri bu ziyaretten karşılıklı olarak memnun ayrıldılar. 

Ziyaretle ilgili bilgi veren Terapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Öğr.Gör. Handan Çağlar Çavdar, "Toplumda ciddi bir oranda engelli kardeşimiz var. Bunların toplumsal hayatta daha rahat bir biçimde yer alabilmeleri hem fiziki olarak engellerinin kaldırılmasını hem de sosyal olarak onların hayata katılabilmelerini teşvik edici etkinliklere bağlı. Biz de bir adım olarak bu kardeşlerimizi burada öğrencilerimizle beraber ziyaret ettik. Burada görevli öğretmenlerimizle yeni etkinlikler yapmayı da kararlaştırdık. Önümüzdeki günlerde bunları da programlayacağız. Ayrıca okul olarak, engellilere yönelik olarak çeşitli projeler geliştirmeyi, yapılacak projelerde aktif olarak görev almayı istiyoruz. İnşallah fiziki altyapı eksiklerimiz tamamlandığında bunları da çalışacağız. Engelliler için atacağımız her adımın onların hayatlarında büyük anlamı var. Bizim için küçük görünen şeyler, onlar için çok büyük katkılar. Toplumda bu duyarlılığın daha da artmasını diliyoruz." dedi.

 

Yayın Tarihi: 06/12/2017
Okunma Sayısı: 2271