Fizik Tedavi Teknikerleri de Laboratuvarda Eğitimde

Okulumuz Fizyoterapi Programı 1. sınıf öğrencileri, aldıkları teorik bilgilerin yanında okulumuzda oluşturulan Fizyoterapi Laboratuvarı'ndan uygulamalı eğitim almaya başladılar. 

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yöntemleri-II dersi kapsamında, Öğr.Gör. Handan Çağlar Çavdar nezaretinde Fizyoterapi Laboratuvarı'nda ESWT, infraruf, vakum interferansiyal, ultrason, TENS gibi kliniklerde sıklıkla kullanılan tedavi modaliteleri uygulamalı olarak öğrencilere gösterildi. 

Aynı zamanda bölüm başkanı olan, ders öğretim elemanı Öğr.Gör. Çavdar, "İlk dönem boyunca öğrencilerimize verdiğimiz teorik bilgilerin yanında, bu dönem hem teorik hem de uygulamalı derslerimizle Fizyoterapi alanında yetkinlik ve becerilerini arttırmaya çalışıyoruz. Okulumuzda tam teşekküllü bir fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesini aratmayacak bir laboratuvar oluşturduk. Dolayısıyla öğrencilerimizin kaliteli bir fizyoterapi eğitimi alması açısından her türlü olanağa sahibiz. Tek tek öğrencilerimizin uygulama yapmasına imkan verecek bir düzenimiz bulunduğu için de, derslerimizin verim ve kalitesi de üst düzeyde gerçekleşiyor. Böyle bir laboratuvarın oluşmasına imkan sağladıkları için rektörlüğümüze, okulumuza ve Yalvaç Devlet Hastanesi yönetimimize çok teşekkür ediyoruz. İlerleyen hafta ve dönemlerde bu alanı çok fazla ve verimli şekilde kullanacağız. Öğrencilerimiz de bu durumdan son derece memnun." dedi. 

Atayalvaç SHMYO olarak, böyle kapsamlı ve modern bir fizyoterapi laboratuvarı oluşturmamızda katkı veren rektörlüğümüze ve Yalvaç Devlet Hastanesi yönetimine öğrencilerimiz adına teşekkür ediyoruz.

Yayın Tarihi: 21/03/2018
Okunma Sayısı: 3137