Meslekyüksekokulumuzun Kurucu Hayırseveri Dr. Gevher Türkan Berkand Atayalvaç'ı Kaybettik

Hayırsever kişiliğiyle tanınan Dr. Gevher Türkan Berkand Atayalvaç’ın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

1926 yılında Ispartanın Yalvaç ilçesinde dünyaya gelen Atayalvaç, ilimizde eğitim alanına önemli katkı sağlamıştır. Atayalvaç, 2015 yılında Atayalvaç Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu binasını kazandırarak ülkemizin sağlık alanında bilgili ve donanımlı gençlerinin yetiştirilmesine önemli katkıda bulunmuştur. Atayalvaç ayrıca Yalvaç’taki yüksek öğrenim öğrencilerinin barınma sorunlarını çözüme kavuşturacak Türkan Atayalvaç Kız Öğrenci Yurdu’nu yaptırmıştır. Üniversitemiz Senatosunca 2017 yılında kendisine “Toplumsal Katkı Payesi” verilmiştir.

Eğitim çalışmalarına önemli destekler sağlayan Dr. Türkan Atayalvaç’a Allah’tan rahmet; sevenleri ve ailesine başsağlığı diliyoruz.

Yayın Tarihi: 12/07/2021